Wings of Destiny
Για τους νέους χρήστες:
Για να δείτε την δουλειά μας θα πρέπει να είσαστε μέλη. Για να γίνετε μέλη πατήστε register.
Όταν κάνετε νέο account πρέπει να το ενεργοποιήσετε από το μήνυμα που έρχεται στο e-mail σας αλλιώς δεν ισχύει το account σας!

Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Go down

Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by vanakita on Sat Nov 23, 2013 2:09 am

Ανοιξα αυτό το τοπικ για να βάλουμε κάποιες αλήθειες για την Sailor Moon που ο μέσος φαν ενδέχεται να μην ξέρει.
Όποιες αλήθειες θεωρείτε οτι πρέπει να ειπωθούν είναι ευπρόσδεκτες Smile

Ξερατε λοιπόν ότι:
- Το αρχικό σχέδιο της Sailor V ήταν ένας χαρακτήρας που έμοιαζε στην Usagi, μονο με την στολή της Sailor V σε πρωιμο στάδιο, μάσκα, και μια κορώνα
Spoiler:
- Στα σχέδια κατά την πρώτη arc του manga, η Τακετσι σχεδίαζε την Sailor Moon με λευκές μπότες και μάσκα ή και καθόλου μπότες και μπέρτα
Spoiler:
- Το αρχικό πλάνο ήταν να γίνει ένα OVA με την Sailor V, αλλα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η Τακέτσι σχεδίασε στολές για της πέντε Sailor σε περίπτωση που το OVA γίνει. Οι στολές είναι πολύ διαφορετικές από τις τελικές, με χαρακτηριστικές διαφορές όπως τα μαλλια της Usagi (Ροζ), την στολή της Mars (πανοπλία), τα μαλλιά της Jupiter (Πράσινα), και τα σύμβολα των πλανητών που δεν έχουν την χαρακτηριστική καρδιά.
Spoiler:

Σημειώσεις από το Volume 3 του manga
V-chan. Ever since I thought her up, her name and design didn't change much. I was super-fond of her and it was easy to put her into action, so I created a draft intending her to be the main character., But the position of main character was snatched away by Sailor Moon. Run-Run, the magazine she was serialized in, went belly-up. The OVA they planned to put out never came out. She met a harsh fate. It's enough to make one sick.
- Οι χαρακτήρες του OVA της Sailor V θα ονομάζονταν Sorano Hikaru (Mercury), Yoruno Miyabi (Mars), Chino Mamoru (Jupiter), και θα υπήρχε μια άγνωστη κοπέλα με το όνομα "Artemis". Σημειωτέο, η Hikaru είναι μία απο τους χαρακτήρες του manga της Sailor V (η καλύτερη φίλη της Minako), η Miyabi όπως και η Rei είναι miko και χρησιμοποιεί το ofuda σαν όπλο, και η Mamoru καπνίζει.
Spoiler:
- Το αρχικό πλάνο της Τακετσι για την Ami ήταν να είναι ενα είδος ανδροειδούς που σε κάποια στιγμή της ιστορίας θα πέθαινε. Το σχέδιο απορρίφθηκε απο την εκδοτική εταιρία και η Ami έγινε η Ami που ξέρουμε. Η Τακέτσι χρησιμοποίησε μια παρόμοια ιστορία για την Hotaru (στο manga, η Hotaru επιβιώνει με πολύ σοβαρά τραύματα κατα την έκρηξη που προκαλέι ο Pharaoh 90 στο εργαστηρίου του πατέρα της, ο πατέρας της την κάνει ανδροειδές με τις γνώσεις του για να μείνει στην ζωή, αφού όμως το εργαστήριο έχει γίνει αντρο του Pharaoh90, και χωρίς να το καταλάβουν γίνονται όργανα του. Η Hotaru τελικά πεθαίνει και αναγεννιέται στο τέλος του Infinity arc)
Spoiler:

Naoko Takeuchi designed Ami as the "team brain," giving her genius-level intelligence to create the impression that she was not quite human—in fact, the character was originally intended to be a cyborg with an accelerator. One possible storyline involved her losing an arm or being injured in some other way and dying from it, but Takeuchi's editor objected, so Ami became a fully human character.
- Η στενή φιλική σχέση της Minako με την Rei στο manga πιθανώς πηγάζει απο την παράνομη ερωτική σχέση του Άρη και της Αφροδίτης στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Στο ανιμε μια τέτοια σχέση παρατηρείται μεταξύ της Rei και της Usagi, σε όλη τη διάρκεια του ανιμε.
-Το στυλό μεταμφιέσεων είναι στην πραγματικότητα πένα
Spoiler:
- Η ηθοποιός που κάνει την Μινάκο κάνει την ιαπωνική φωνή της Μόνικα στα φιλαρακια (οι αμερικανικες σειρές προβάλλονται μεταφρασμένες στην Ιαπωνία)
- Αντίστοιχο με το παραπάνω, η ηθοποιός που κάνει την Μισίρου κάνει την ιαπωνική φωνή της Σαμανθα στο Sex and the city
- Η Τακέτσι είναι οπαδός της μόδας και των brand name, κατι που φαίνεται πάρα πολύ από την ιστορία ChibiUsa's Picture Diary #4, όπου δύο συμμαθήτριες της Chibiusa και της Hotaru είναι μανιακές με τα brand name Guccici και Channel(παρωδίες των brand name Gucci και Chanel).
Spoiler:
- Η ιστορία αυτή περιέχει στοιχεία απο μια εμπειρία της Τακέτσι σε ένα κατάστημα μόδας, όπου είχαν εκθέσει ένα μανεκέν με την στολή της Sailor V. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο ο οποίος σύμφωνα με την Τακέτσι δεν είναι ιδιαίτερα χοντρούλης όπως ο χαρακτήρας της.
(Πηγή εικόνων: sailorfailures.tumblr.com, mangastyle.net sailormoon.wikia.com)

Αυτά μέχρι στιγμής Smile.
vanakita
vanakita
Moonlight Knight
Moonlight Knight

Number of posts : 114
Age : 29
Location : PcHarddrive
Registration date : 2012-11-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by marianthie on Sat Nov 23, 2013 1:28 pm

Τα περισσότερα Τα ξέρω αλλά κάποιες λεπτομέρειες της Διάβασα τωρα.
Πολύ ενδιαφέρον τοπικ και πληροφορίες sailor mercury 

_________________
marianthie
marianthie
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 972
Age : 31
Location : metamorphosy
Registration date : 2011-02-24

View user profile https://www.youtube.com/user/marianthie100no2?feature=guide

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by kawaii Venus on Sat Nov 23, 2013 5:09 pm

Είναι πολύ ενδιαφέροντα! Ας προσθέσω και κάτι που ξέρω εγώ
 Η Βίνας στο μάνγκα φοράει μια ζώνη που τη βοηθάει στη μάχη, μία παρόμοια ζώνη είχε φτιάξει ο 'Ηφαιστος στη γυναίκα του Αφροδίτη, που έκανε τους άλλους να την ερωτεύονται (εξού και το venus love me chain!)

Επίσης  ο γιος του Ουρανού (ο Κρόνος και ας μην ξεχνάμε ότι η Χοτάρου αναγνωρίζει τη Χάρουκα ως μπαμπά της) βίασε τον πατέρα του, τον ευνούχισε και πέταξε τα απομεινάρια στη θάλασσα, όπου με αυτά γεννήθηκε η Αφροδίτη (και έτσι έγινε η αγαπημένη crossdresser Χάρουκα)
kawaii Venus
kawaii Venus
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 418
Age : 20
Location : Ναυπλιο
Registration date : 2012-08-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by King Syaoran on Sat Nov 23, 2013 8:56 pm

Όχι ακριβώς. Ο Κρόνος ευνούχισε τον Ουρανό με το δρεπάνι του που του είχε δώσει η μητέρα του η γη, ώστε να μην μπορεί να κάνει άλλα παιδιά και να εκτιμά αυτά που έχει.
Η Αφροδίτη γεννήθηκε από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού που έπεσαν κοντά στην Κύπρο.
Επειδή μέσα στη θάλασσα αναδυόταν αφρός από τα όργανα γιάυτό πήρε το όνομά της η Αφροδίτη από αυτό.
Άσε που ο Κρόνος δεν βίασε τον πατέρα του. Πάντως αυτό με την Αλυσίδα της Αφροδίτης δεν το ήξερα.

_________________
King Syaoran
King Syaoran
Admin
Admin

Number of posts : 1246
Age : 32
Location : Ελλάδα,Κοζάνη
Registration date : 2008-12-14

View user profile http://www.sailormoon.gr

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by marianthie on Sat Nov 23, 2013 9:23 pm

γιατι μου φαινετε οτι εγινε η συζητηση λιγο ως πολυ splutter!!!
Καλα και η ελληνικη μυθολογια ....αφρος απο τα οργαναsurprise 
sailor mercury 

_________________
marianthie
marianthie
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 972
Age : 31
Location : metamorphosy
Registration date : 2011-02-24

View user profile https://www.youtube.com/user/marianthie100no2?feature=guide

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by Red&Blue on Sat Nov 23, 2013 9:31 pm

@kawaii Venus wrote:Η Βίνας στο μάνγκα φοράει μια ζώνη που τη βοηθάει στη μάχη, μία παρόμοια ζώνη είχε φτιάξει ο 'Ηφαιστος στη γυναίκα του Αφροδίτη, που έκανε τους άλλους να την ερωτεύονται.
Πόσο άμυαλος μπορεί να είναι ο Ήφαιστος ώστε να δώσει στη γυναίκα του μια ζώνη που κάνει τους άλλους να την ερωτεύονται!!! Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!!! Βέβαια, στην περίπτωση της Μινάκο, δεν την ερωτεύεται κανένας  

@marianthie wrote:γιατι μου φαινετε οτι εγινε η συζητηση λιγο ως πολυ splutter!!!
Καλα και η ελληνικη μυθολογια ....αφρος απο τα οργανα surprise 
sailor mercury 
Πίστεψέ με, η ελληνική μυθολογία έχει πολύ χειρότερους μύθους απ' αυτόν!!

Και μερικά πράγματα που ξέρω

Άδωνης και Αφροδίτη
Η Αφροδίτη, με τα μαγικά της, υποχρέωσε μια κοπέλα που την έλεγαν Σμύρνα, να ερωτευτεί τον πατέρα της, τον οποίο και παραπλάνησε. Μετά από αυτό, ο πατέρας της κοπέλας ένιωσε μεγάλη ντροπή και θέλησε να τη σκοτώσει. Πήρε το σπαθί του και άρχισε να την κυνηγάει. Προτού όμως  προλάβει να τη μαχαιρώσει, η Αφροδίτη τη μεταμόρφωσε στο φυτό Σμύρνα. Μετά τη μεταμόρφωσή της, το σπαθί κόβει τη Σμύρνα και ξεπετάγεται ο Άδωνης! Η Αφροδίτη τον ερωτεύεται με την πρώτη μάτια και τον κλείνει σε ένα κιβώτιο το οποίο στέλνει στην Περσεφόνη, για να τον προστατέψει. Η Περσεφόνη ερωτεύεται κι αυτή τον Άδωνη. Μόλις ενηλικιώθηκε ο Άδωνης, η Αφροδίτη πήγε στην Περσεφόνη να τον πάρει πίσω, αλλά αυτή αρνήθηκε. Τη λύση την έδωσε ο Δίας, ο όποιος είπε ότι ο Άδωνης θα έμενε 4 μήνες με την Αφροδίτη, 4 μήνες με την Περσεφόνη και 4 μήνες εκεί που θα επέλεγε αυτός. Η Αφροδίτη, πάλι, με τα μαγικά της, έκανε τον Άδωνη να επιλέξει να μένει μαζί της. Έτσι, ο Άδωνης έμενε 8 μήνες με την Αφροδίτη και 4 μήνες με την Περσεφόνη. Κάποια μέρα, όμως, ο Άδωνης, σκοτώθηκε στο κυνήγι από ένα αγριογούρουνο. Από το αίμα του Άδωνη φύτρωσαν τα κόκκινα ρόδα και από το κλάμα της Αφροδίτης φύτρωσαν οι ανεμώνες. Έτσι, ο Άδωνης πήγε στον Κάτω Κόσμο. Η Αφροδίτη παρακάλεσε την Περσεφόνη να την αφήσει να τον βλέπει. Έτσι, τελικά, ο Άδωνης έμενε 6 μήνες με την Αφροδίτη και 6 μήνες με την Περσεφόνη.
(Ο Άδωνης εμφανίζεται ως  χαρακτήρας στο μάγκα της Sailor V)

Τα Ηλύσια Πεδία (Elysium)
Ήταν ένας τόπος σαν τον παράδεισο. Εκεί πήγαιναν οι αγνές ψυχές μετά το θάνατό τους. Αυτός ο τόπος δεν ήταν και τόσο βαρετός! Έκαναν ιππασία, έπαιζαν μουσική, έκαναν γυμναστική...
(Ο Elios στη SuperS αναφέρει τα Ηλύσια Πεδία ως Elysion)

CereCere, ParaPara, JunJun, VesVes (the Amazoness Quartet)
Η CereCere πήρε το όνομά της από τη ρωμαϊκή θεά Κέρες (Ceres), αντίστοιχη της θεάς Δήμητρας.
Η ParaPara πήρε το όνομά της από την Παλλάδα Αθηνά.
Η JunJun πήρε το όνομά της από τη ρωμαϊκή θεά Γιούνο (Juno), αντίστοιχη της θεάς Ήρας.
Η vesVes πήρε το όνομά της από τη ρωμαϊκή θεά Βέστα (Vesta), αντίστοιχη της θεάς Εστίας.

Τα Talismans
Αυτά είναι τα τρία αντικείμενα βασίζονται στον ιαπωνικό μύθο των θρυλικών τρειών θησαυρών που η θεά του ήλιου Amaterasu έφερε στην Ιαπωνία (το σπαθί, το κόσμημα και ο καθρέφτης).

Ζώδια και Κυβερνήτες Πλανήτες
Κι όμως!! Η ημερομηνία γέννησης των πολεμιστριών δεν είναι τυχαία!! Κάθε ζώδιο κυβερνιέται από έναν πλανήτη.

Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέοντα (Ο μαμόρου είναι Λέωντας)tuxedo kamen 
Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο (Η Ουσάγκι είναι Καρκίνος)super sailor moon 
Ο Ερμής κυβερνά τους Διδύμους και την Παρθένο (Η Άμι είναι Παρθένος)sailor mercury 
Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ταύρο και τον Ζυγό (Η Μινάκο είναι Ζυγός)sailor venus 
Ο Άρης κυβερνά τον Κριό  και τον Σκορπιό (Η Ρέι είναι Κριός)marsattack 
Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη και τους Ιχθείς (Η Μάκο είναι Τοξότης)sailor jupiter 
Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο (Η Χοτάρου είναι Αιγώκερος)Sailor Saturn 
Ο Ουρανός σχετίζεται με τον Υδροχόο (Η Χαρούκα είναι Υδροχόος)sailor uranus 
Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τους Ιχθείς (Η Μιτσίρου είναι Ιχθείς)sailor neptune 
Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον Σκορπιό (Η Σετσούνα είναι Σκορπιός)sailor pluto 

Πλανήτης Αφροδίτη
Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη (ίσως αυτό να εξηγεί την επίθεση Crescent Beam). Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης. Είναι παρόμοια στη Γη σε μέγεθος, αλλά πολύ διαφορετική σε φυσικά χαρακτηριστικά.

Πλανήτες Ουρανός και Ποσειδώνας
Ο Ποσειδώνας είναι σχεδόν δίδυμος με τον Ουρανό στο μέγεθος και τη σύνθεση. Ίσως αυτό να εξηγεί την ιδιαίτερη σχέση της Χαρούκα με τη Μιτσίρου!

Φόβος και Δείμος (Τα κοράκια της Ρέι)
Ο Φόβος και ο Δείμος είναι οι δορυφόροι του Άρη. Στη μυθολογία ήταν θεοί του πολέμου και παιδιά του Άρη και της Αφροδίτης. Έμοιασαν στον πατέρα τους και τον συνόδευαν στις μάχες.

Πλανητικά σύμβολα
Είναι το δόρυ και η ασπίδα του Άρη.
Είναι ο καθρέπτης της Αφροδίτης.
Είναι ο Ερμής με την περικεφαλαία του.
Είναι τα γράμματα P και L.
Είναι η τρίαινα του Ποσειδώνα.

Αυτά προς το παρόν!!
Red&Blue
Red&Blue
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 382
Age : 25
Location : Greece
Registration date : 2013-09-04

View user profile http://aetos.it.teithe.gr/~akoutsop/

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by kawaii Venus on Sat Nov 23, 2013 11:20 pm

@King Syaoran wrote:Όχι ακριβώς. Ο Κρόνος ευνούχισε τον Ουρανό με το δρεπάνι του που του είχε δώσει η μητέρα του η γη, ώστε να μην μπορεί να κάνει άλλα παιδιά και να εκτιμά αυτά που έχει.
Η Αφροδίτη γεννήθηκε από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού που έπεσαν κοντά στην Κύπρο.
Επειδή μέσα στη θάλασσα αναδυόταν αφρός από τα όργανα γιάυτό πήρε το όνομά της η Αφροδίτη από αυτό.
Άσε που ο Κρόνος δεν βίασε τον πατέρα του. Πάντως αυτό με την Αλυσίδα της Αφροδίτης δεν το ήξερα.
Είχα διαβάσει κάπου ότι τον βίασε, αλλά δεν επιμένω (εσύ σίγουρα ξέρεις κάτι παρά πάνω) άλλωστε υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές και ερμηνείες.
kawaii Venus
kawaii Venus
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 418
Age : 20
Location : Ναυπλιο
Registration date : 2012-08-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by King Syaoran on Sat Nov 23, 2013 11:44 pm

Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά η λέξη βίασε στα Ν.Ε. σημαίνει ότι έκανε κάτι που δεν ήθελε και όχι με τη σημασία του βιάζω που έχει σήμερα.
Οι πηγές που αναφέρουν το γεγονός είναι η Θεογονία του Ησιόδου και η Ηλιάδα του Ομήρου. Ρίξε μια ματιά σ'αυτά τα δύο, είναι και τα 2 υπέροχα.

_________________
King Syaoran
King Syaoran
Admin
Admin

Number of posts : 1246
Age : 32
Location : Ελλάδα,Κοζάνη
Registration date : 2008-12-14

View user profile http://www.sailormoon.gr

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by Mamoru-chan on Sun Nov 24, 2013 4:40 pm

Πόσο υπέροχα και ενδιαφέροντα είναι τα Sailor Moon Facts  
Mamoru-chan
Mamoru-chan
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 332
Age : 19
Location : Greece
Registration date : 2012-05-29

View user profile http://mamoru-chan.weebly.com/

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by Neo-RedRanger on Mon Nov 17, 2014 8:08 pm

Known factes Very Happy
Neo-RedRanger
Neo-RedRanger
Royal Guard
Royal Guard

Number of posts : 948
Age : 33
Registration date : 2011-11-12

View user profile https://www.youtube.com/TheNeoRedRanger

Back to top Go down

Re: Ξέρατε ότι...(Sailor Moon facts)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum